Intézményünkben történt

<<  <   Oldal 2 ennyiből: 13  >  >>

Szeptember 18-án megtartottuk idei első táncházunkat. A résztvevő diákok elsajátíthattak német és moldvai lépéseket. 

Az 5. évfolyam tanulói német hon-és népismeret órán egy Baranya megyei faluba, Liptódra látogattak.

2019. szeptember 18-án, sajtótájékoztatót tartott Csubákné Besesek Andrea, Baja város alpolgármestere, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese, Szauter Terézia, az MNÁMK főigazgatója, Dörte Christensen, német igazgató és dr. Révfy Zoltán, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának titkára.

2019. szeptember 10-én iskolánk érzékenyítő programja keretében a 11. D osztály látta vendégül az EGYMI 11.D osztályos tanulóit és tanárait. 

Tanulásmódszertan projektnap az MNÁMK-ban

Egri Miklós, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány Kuratóriumának elnöke mondta ki ezt a bűvös két szót, az intézmény tanévnyitóján tartott beszéde végén. Elnök úr – ebbéli minőségében – első alkalommal vett részt ilyen ünnepségen.

Ezek Dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkárának szavai, melyeket a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja tanévnyitó ünnepélyén mondott.

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában szeptember 2-án, hétfőn, 9 órakor az intézmény sportcsarnokában indult el az új tanév.

Verőfényes napsütésben zenével és tánccal kezdődött bajai MNÁMK-ban a Duna-menti sváb kultúrcsoportok 4. világtalálkozója. A július 24. és augusztus 7. között megrendezett esemény jelmondata: „Duna-menti sváb vagy – vállald!”. 

Gida Csoboka (9.A) a Goethe Intézet által szervezett nyári táborban vett részt Németországban.