Nyelvvizsgák

Intézményünk 1995 óta az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGO nyelvvizsgarendszerének akkreditált, 2004 óta pedig a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat TELC nyelvvizsgarendszerének a bejelentett vizsgahelye is. Mindkét nyelvvizsgarendszer a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ által elismert bizonyítványt állít ki. Nemzetközi bizonyítvány megszerzésére a TELC vizsgarendszer ad lehetőséget.

A 33/2014. (II.18.) Korm. rendelet hatályba lépését követően változtak az egyes vizsgarendszerek vizsgaszabályzatai, így a vizsgára történő jelentkezés előtt kérjük figyelmesen tanulmányozza az érintett vizsgarendszer honlapján található szabályzatot!

Intézményünk 2010 óta a DSD I egynyelvű német nemzetközi nyelvvizsgarendszer országos központjaként is működik. Feladatunk a rendszerbe vizsgahelyként bekapcsolódott intézmények vizsgaszervezési tevékenységének koordinálása valamint módszertani segítségnyújtás a vizsgán részt vevő 8. évfolyamos diákok felkészítéséhez.

 

 Kedves volt és leendő Nyelvvizsgázók!

 Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának (NYAK) állásfoglalása szerint: „Ha a vizsgázó a nyelvvizsga-bizonyítványt a kiállításától számított egy éven belül nem veszi át, a vizsgaközpont a nyelvvizsga-bizonyítványt megsemmisíti.”

 

TELC és ORIGO bizonyítványokat a 113-as irodában lehet átvenni:


Előzetesen érdeklődjön telefonon a 06-79/520-930/225 telefonszámon, vagy a nyelvvizsga@mnamk.hu e-mail címen, hogy a bizonyítványa megérkezett-e és az adott napon mikor vehető át!

A vizsgázó saját felelősségére, a nyelvvizsga@mnamk.hu -ra e-mailben, írásban jelzett (a vizsga típusának és időpontjának a megnevezésével) kérésre utánvéttel kipostázzuk a bizonyítványt! Ennek a díja kb. 2.295,- Ft lesz, amit átvételkor kell majd a postásnak kifizetni!

 Hivatalos meghatalmazással (ORIGO, TELC) más is átveheti a bizonyítványt!

Alapvető infók az "ingyenes nyelvvizsgáról", a nyelvvizsgadíj visszatérítéséről!

© Copyright 2015 - MNÁMK