fejlec ubz.hu MNAMK Főoldal
balmenu
jobbmenu

Szakkörök

Évek óta nagy figyelmet fordítunk arra, hogy kollégiumunk tanulói számára szabadidős foglalkozásokat szervezzünk. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink szabadidejüket hasznosan töltsék el, lehetőleg Intézményünk falai között. Koedukált kollégiumként külön feladatot jelent számunkra, hogy mind a lányok, mind a fiúk érdeklődési körének megfelelő programokat, szakköröket kell szerveznünk. Vannak azonban olyan rendszeres alkalmaink, amikor tanulóink vegyesen jelennek meg, közös programokon vesznek részt. Már több éve heti, kétheti rendszerességgel tartjuk kézműves szakkörünket. Jellegéből adódóan főleg lányok vesznek részt rajta, alkalmanként 25-30 fő, de nem ritka, hogy fiúk is megjelennek. Kialakítottunk számukra egy saját termet, ahol kényelmesen, senkitől sem zavarva dolgozhatnak diákjaink tanári felügyelet mellett. Rendszeresen batikolnak, gyertyát öntenek, gipszképeket készítenek, gyöngyöt fűznek, szappant öntenek, agyagoznak. Az itt készített tárgyakat hazavihetik, elajándékozhatják. A karácsonyi ünnepek előtt, sok diákunk itt oldotta meg az ajándékkészítést, nagyon sok, és szép alkotás született.
A teremről és az ott folyó munkáról képek tekinthetőek meg honlapunk Galéria rovatában.

Szintén inkább lányokat foglalkoztat háztartástan-foglalkozásunk, melyet a lányok inkább csak főzőiskolának hívnak. Az, hogy ezeken a szakkörökön főleg lányok vesznek részt, abból adódik, hogy tanulóink 70 %-a lány. A főzőiskola számára is sikerült felszerelnünk egy konyhát, melyben villanytűzhely és villanyrezsó is található. Itt rendszeresen sütnek, főznek a résztvevők, az elkészült ételeket pedig megosztják a többiekkel is. Karácsony előtt mézeskalácsot sütnek, mellyel a kollégium karácsonyfáját díszítjük, valamint megajándékozzuk az óvodásainkat.

Filmklubunkban a résztvevők és a foglalkozást vezető tanár közösen döntik el, hogy hetente milyen alkotásokat néznek meg közösen.
A filmet követően megbeszélik, kiértékelik a látottakat. Igyekszünk olyan alkotásokat összeválogatni, melyek valóban értéket képviselnek, és mondanivalójuk van a megszólított korosztályoknak. A vetítésekre alkalmanként 25-30 fő jár, a helyhiány az oka annak, hogy többen nem tudnak részt venni ezeken a programokon. Számítógéptermünket megfelezve hoztuk létre a filmklub számára a megfelelő helyszínt. Nem csak kollégistáink használhatják, hanem az Intézményegységek jó kapcsolata folytán az óvoda, általános iskola, gimnázium is rendezhet itt vetítéseket. A kollégiumunk négy, nagyképernyős tévével rendelkezik és minden közösségi térben található DVD és videomagnó.

Kollégiumi zenekarunk hetente próbál. Iskolai ünnepségek, kollégiumi bulik állandó fellépője. A zenekari kellékek a legmodernebbek, egy nyertes pályázatnak köszönhetően. A zenekart Illés Zoltán vezeti..

Eddigi tapasztalataink szerint, mindhárom csoportos foglalkozásunknak nagyon komoly közösségformáló szerepe van. Az ezeken rendszeresen résztvevők között a kapcsolat elmélyül, a közös programokon túl is kapcsolatban tartanak egymással. Ennek a tanulásban, egymás kölcsönös segítésében is komoly szerepe van.LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:


Szülői igazolás a 14 év alatti tanulóknak

Igénylőlap étkezéshez

Nyilatkozat kedvezményhez (Nagycsaládosoknak)

Étkezés lemondás - (nyilatkozat)

Térítési díjkedvezmény kérelem

ÉLETKÉPEK:


Iskolánk "kiváló német iskola"

Major Hajnalkát az ELTE doktorrá avatta!

Ungarndeutsche Preisträgerinnen unserer Schule

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat nyert 2014-ben Iskolánk tanulója Szűcs Evelin

ESEMÉNYEK - GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA

Digiévkönyvek:

AKTUÁLIS:


   Tanévnyitó : 2015. szeptember 01. 10 óra

Nyári ügyelet az iskolában: 2015.07.01-08.17-ig szerdánként 08:00-12:00 óráig

Állás: angol-német sz. tanár

Állás: német nemzetiségi tanító

Állás: kollégiumi Nevelőtanár

Állás: pedagóiai asszisztens

Eseménynaptár

HELYETTESÍTÉS

MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány:

Adószám: 1 8 3 5 3 9 5 6 – 2 – 0 3

Frankel Alapítvány adószáma:

1 8 3 4 1 1 3 7 - 1 - 0 3

KÖZÉPISKOLAI BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ /2015-2016 tanév


 ELÉRHETŐSÉGEK:


PÉNZTÁR(ebéd ügyintézés) KÖZVETLEN SZÁMOT KAPOTT:
79/520-934

További telefonszámaink megtekintéséhez
>> kattintson ide <<

 EGYÉB INFORMÁCIÓK:


Ingyenes étkezésre jogosultak 2015

Szállásdíjak az MNÁMK Kollégiumában

Tájékoztató intézményi étkezés igénybevételéről

Étkezési díjak befizetési rendje

ÉTKEZÉSI DÍJ VÁLTOZÁS!!

Étkezési díj befizetések, áremelkedés!

Miért érdemes kiskorú gyermeke számára személyi igazolványt igényelnie?

19-2011. Önkorm. rendelet

Szakképzési támogatás 2011

Tájékoztató a diákok adózási szabályairól

Nyelvvizsgával kapcsolatos információk (TELC; ITK)

A kollégiumi díj átutalási bankszámla száma megváltozott,
az új számlaszám:

CIB BANK 10700354-44329303-51100005

magyar

6500 Baja, Duna u. 33. Tel: (79)-520-930 E-mail: mnamk_at_mnamk.hu

német

 

Copyright © 2011 Optimaster
Minden jog fenntartva.