2018/19-es tanév eseményei

Oldal 1 ennyiből: 4  >  >>

A fenti gondolatokat Nuberné Honti Ivett, az MNÁMK Egységes Iskola igazgatója mondta az intézmény hagyományos, adventi jótékonysági koncertjén. „Ezek a mi nevelési értékrendünk fontos elemei”- folytatta, majd átadta a tanulóink által gyűjtött apró ajándékokat Müller Istvánnak, a Bajai EGYMI főigazgatójának azzal a kéréssel, juttassák el a csomagokat az általa vezetett iskola diákjainak! Szép példája ez a két oktatási intézmény hosszú ideje tartó, kiváló kapcsolatának.

Az érettségizők számára különleges napot méltó módon ünnepelte meg az iskola.

2019. június 19-én lezárult a 2018/19-es tanév az MNÁMK-ban is.

2019. május 28-án rendezték meg a budapesti Goethe Intézetben a „Vitázik a világ ifjúsága” vitavetélkedő országos elődöntőjét. Az idei versenyszezon utolsó előtti fordulójába, az országos elődöntőbe Schoblocher Dávid, az MNÁMK 9. A osztályos tanulója az országos kvalifikációs fordulókból a nyolc elődöntős mellett póttagként jutott tovább.

A Vitázik a világ ifjúsága vitavetélkedő országos kvalifikációs fordulóját megjárva Schoblocher Dávid, 9.A osztályos tanulónak lehetősége nyílt a verseny 10. helyezettjeként Passauba utaznia és ott 2019. április 23. és 27. között részt vennie egy vitatréningen a nyolc elődöntőbe jutott versenyzővel és szlovén vitázókkal.

2019. május 29-én a Városházán köszöntötték a pedagógusokat.

Az idei tanévben is megrendeztük a 10. évfolyamon a hagyományos angol projektnapokat azzal a céllal, hogy a diákok megismerkedjenek Nagy-Britannia népeinek kultúrájával, történelmével és hagyományaival.

Az első díjat ebben az évben iskolánk 12.b osztályos csapata nyerte. A diákok a Die Entscheidung (A döntés) című filmjükben párhuzamokat vontak a bácskai németség II. világháborút követő sorsának és a jelenkori németség mindennapjait érintő fontos kihívások között.

2019. május 17-én került megrendezésre a Német Nemzetiségi Gimnáziumban a 15. országos német nyelvű szavalóverseny.

Az érzékenyítés-program célja, hogy a két nagyon különböző pedagógiai intézmény diákjai és tanárai találkozhassanak és közös tevékenységeken keresztül megismerhessék egymást. Évfolyamonként eltérő programokat szervezünk, hogy változatos élményekkel gazdagodhassanak a diákok.





© Copyright 2015 - MNÁMK