2019/20-as tanév eseményei

Oldal 1 ennyiből: 5  >  >>

Ezt mondta ünnepi beszédében Eifried Petra, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja 12.b osztályos tanulója, az intézmény érettségi bizonyítvány átadó ünnepségén, melyre 2020. június 20-án, 10 órakor került sor.

Mondja Rácz Fanni, az MNÁMK 12.c osztályos tanulója, akivel az informatika OKTV-n való sikeres részvétele kapcsán beszélgettünk.

Tisztelt Szülők!

A tegnap kihirdetett 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján a Külföldi Nyelvtanulási Program felfüggesztésre kerül. A fentiek alapján a Tempus Közalapítvány a pályázati rendszert a bejelentést követően felfüggesztette.

A döntés értelmében sajnos gyermekeik nem tudnak a programon részt venni.

A döntésre az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése,

illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása

érdekében került sor.

Megértésüket köszönjük!

 

Kerek Márton

Iskolánk már 2010 óta részt vesz a "Vitázik a világ ifjúsága" (Jugend debattiert international) elnevezésű vitaversenyen. 2020. február 11-én az iskolai elődöntőből továbbjutott négy diák, Faso Anna, Gida Csoboka, Kállai Zsófia és Verebélyi Liza az iskolai döntőn iskolatársaikból és tanáraikból álló, kétszáz fős publikum előtt vitatta meg, szükség van-e arra, hogy a klímavédelem a magyarországi iskolákban önálló tantárgy legyen. 

Tanulás és sport. Összeegyeztethető? Lehet valaki egyszerre sikeres mindkettőben? A válasz: határozott igen. Jó példa erre Katzenmajer Kíra, 12. a osztályos tanuló, aki kiváló tanulmányi eredménye mellett a judo világában is nagyszerűen teljesít.

Iskolánk a 2010/11-es tanév óta vesz részt a Vitázik a világ ifjúsága elnevezésű projektben, melynek keretében a diákok megtanulják nézeteiket német nyelven kifejteni és álláspontjaikat meggyőzően képviselni. Dr. Major Hajnalka és Péter Szandra tanárnők vezetésével folyik a munka. 

2020. január 14-én került megrendezésre iskolánkban a Kazinczy Szépkiejtési Verseny iskolai fordulója, melyen több mint 20 diákunk vett részt.

2020. január 11-én, a Magyarországi Német Önkormányzatok napján rendezte meg a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata hagyományos gálaműsorát a Pécsi Kodály Központban. Az ünnepi program keretében adták át a magyarországi németek ifjúsági díját, a Valéria Koch Díjat is többek között Hedrich Natáliának, iskolánk 12. B osztályos tanulójának kiváló némettudásáért és a nemzetiségi területen végzett aktív tevékenységéért.

Az országos angol nyelvi verseny megyei döntőjébe hét tanulónk jutott tovább. 

© Copyright 2015 - MNÁMK